In de prachtige omgeving van het Montferland ligt het kasteeldorpje ’s Heerenberg. Hier vind je het sprookjesachtige Kasteel Huis Bergh. Het is al een tijdje geleden dat ik Kasteel Huis Bergh heb bezocht, maar het heeft zeker indruk achtergelaten. Het kasteel stamt uit de 12e eeuw en is een van de grootste kastelen in Nederland. Bij een bezoek aan het kasteel kan je een prachtige wandeling maken rondom het kasteel en het karakteristieke dorpje. Wat wij vooral erg leuk vonden is dat het dorpje qua stijl eigenlijk een verlenging is van het kasteel. Tijdens ons bezoek voelde het alsof we terug waren gegaan in de tijd!

Bereikbaarheid

Kasteel Huis Bergh is gelegen in ’s Heerenberg. Dit dorpje ligt in het zuiden van de Achterhoek en is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Arnhem. Het dorp ligt in de streek Montferland, die bekend staat om haar mooie natuurgebieden. Wanneer je een bezoek brengt aan het kasteeldorp, kan je in de nabije omgeving van het kasteel betaald parkeren. Daarnaast kan je bij het kasteel parkeren door een parkeermunt te kopen bij de kassa voor € 2,50. 

Het adres van het kasteel kan je hier vinden:  Kasteel Huis Bergh

 

Toegang

De binnenplaats van het kasteel en de wandeling rondom het kasteel zijn vrij toegankelijk.  Daarnaast is het ook mogelijk om het kasteel van binnen te bekijken. De entreeprijzen van het museum zijn € 13,50 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De tickets moet je vooraf online reserveren en daarbij moet je een tijdslot uitkiezen. Het kasteel is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag tussen 12:30 en 16:30. Verder is het kasteel is toegankelijk voor mindervaliden.

 

 Tips

  • Tijdens je bezoek aan het kasteel kan je genieten van een hapje en drankje op het sfeervolle terras van Heeren Dubbel. Bij dit kasteelcafé kan je op het terras genieten van een mooi uitzicht op het kasteel met leuke bijgebouwen.
  • Maak een wandeling rondom het kasteel en het dorpje ’s Heerenberg. Hierbij heb je het beste uitzicht op het kasteel en het dorpje. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om door het kasteeldorp heen te lopen. Daarbij kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de twee rooms-katholieke kerken in het dorp.