Een heerlijk middagje in Friesland! Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin een bezoekje gebracht aan een leuke streekmarkt op de fotogenieke locatie It Flinkeboskje in Hemelum. Ik had It Flinkeboskje al vaak voorbij zien komen in fotorapportages en magazines en deze streekmarkt was het perfecte excuus om een bezoekje te brengen aan de Friese boerderij. Het concept bestaat eigenlijk uit twee locaties: Aan de ene kant worden er groepsaccomodaties verhuurd bij It Flinkeboskje en aan de andere kant worden er feesten, bruiloften en markten georganiseerd bij de Flinkefarm. Na afloop van ons bezoek aan de streekmarkt hebben we nog nagenoten op het terras van De Mallemok in het mooie dorp Sloten.

Bereikbaarheid

It Flinkeboskje ligt in Hemelum, een klein dorpje in het Zuid-Westen van Friesland. Het dorpje ligt tussen de Friese meren in de prachtige omgeving van het Gaasterland. Vanaf Leeuwarden ben je ongeveer veertig minuten onderweg naar het dorp. Vanaf It Flinkeboksje is het nog maar een kwartiertje rijden naar restaurant De Mallemok in Sloten.

It Flinkeboskje: Flinkeboskje 1 en 2, Hemelum

De Mallemok: Baanweg 96, Sloten

Streekmarkten en Flinke Flea Markets

Streekmarkten

Vijf keer per jaar wordt er een streekmarkt georganiseerd bij de Flinkefarm. Op de streekmarkt vind je de leukste (en lekkerste) Friese streekproducten, ambachtelijke lekkernijen en foodtrucks. De streekmarkt vindt plaats op het weiland, wat voor een ongelofelijk sfeervolle setting zorgt. Daarnaast vind je er de leukste deelnemers: Wij hebben bijvoorbeeld een gezonde smoothie gedronken bij Vitamine Bo, een heerlijke hoorn met boerenijs met verse aardbeiden gegegeten en een schapenkaasje gehaald bij Tusken Bos en Mar. Verder was er ook een mandenmaker aanwezig, die live aan de slag was. 

 

Flinke Flea Markets

Ben je fan van  vlooienmarkten met leuke vintage spullen? Dan is een bezoekje aan de Flinke Flea Market voor jou weggelegd. De markt wordt zes keer per jaar georganiseerd en je kan hier leuk schatzoeken tussen de kraampjes. Heb je zelf vintage kleding of spullen die je wil verkopen? Dan is het ook mogelijk om je als deelnemer aan te melden via de mail.

Op de website van It Flinkeboskje kan je de actuele agenda met data, tijden en entreeprijzen van de markten bekijken.

Tips

  • Het is ook mogelijk om bij It Flinkeboskje te overnachten. In het Voorhuis kan je verblijven met 4-6 personen en in de Vakantieboerderij met 10-24 personen. Zie de website voor meer informatie.
  • It Flinkeboskje is ook een prachtige locatie om zelf iets te organiseren. Het is een geschikte locatie voor bedrijfsfeesten, bruiloften andere gelegen. Daar lees je hier meer over.

De Mallemok

Restaurant De Mallemok ligt in het karakteristieke dorpje Sloten. Het dorp is een kwartiertje rijden vanaf It Flinkeboskje. Je kan een bezoekje aan de markt of verblijf in de accomodatie goed combineren met een bezoek aan dit dorpje. Op het terras van de Mallemok kan je in een gezellige sfeer lunchen of dineren, terwijl je een leuk uitzicht hebt op het haventje. Ook het interieur van het restaurant is erg sfeervol. Bezoek de website voor het menu en om te reserveren. Een aanrader: De steenoverpizza’s! De Mallemok is woensdag t/m vrijdag geopend van 17:00 tot 21:30 en in het weekend van 11:00 tot 21:30.